Android / Apple APPS

Hier vind je een lijst met APPS die je gratis of betaald kan installeren op je gsm / tablet / smartwatch met de bijkomende informatie en gerangschikt op thema of sport.

Nutrition (voeding) Apps


Myfitnesspal (Gratis)

Moet ik deze nog benoemen? Geen voedingsapp op de wereld die zo uitgebreid is als Myfitnesspal. Je kan meer dan 6 miljoen verschillende ingrediënten en gerechten vinden in deze app. Alles wat je in Nederland kan kopen, zal je erin kunnen vinden. Ik ben nog nooit iets tegengekomen wat er niet in stond. Afgezien van de exotische gerechten van mijn moeder natuurlijk. 

De app is zowel te gebruiken op je computer, Iphone als Android toestellen. Ingrediënten van gerechten kan je zowel in hoeveelheden (eetlepels, sneetjes etc) toevoegen als in grammen. Daarnaast kan je je caloriebehoefte en de verhouding eiwitten/vetten/koolhydraten die je wilt eten erin verwerken. De app laat je vervolgens zien op hoeveel gram dit neerkomt. Ook zie je per ingrediënt wat je invoert, hoeveel eiwitten/vetten/koolhydraten het bevat. 

Lifesum (Gratis)

Lifesum is een 'Myfitnesspal light'. Inhoudelijk heeft het niets meer te bieden. Het leuke van deze voedingsapp is dat alles visueler is. Het is een plaatje voor het oog. Omdat veel minder mensen deze app gebruiken vergeleken met Myfitnesspal, is de voedingsdatabank minder uitgebreid. Maar als Gezondheidsfreak zal je alle standaard ingrediënten die je gebruikt kunnen vinden. Het zijn vooral de kant en klare maaltijden die je niet altijd even makkelijk kan vinden. 


Ook deze app kan je zowel op je computer, Iphone en Android toestel gebruiken. Wederom is een betaalde versie niet nodig. Je kan je prima redden met de gratis versie. Als Myfitnesspal iets te moeilijk voor je is, dan is Lifesym één van de beste voeding en fitness apps voor beginners. Je kan altijd later de switch maken naar 'de grote broer'. 


Fitness Apps


Sworkit (Gratis)

Dit is één van de beste fitness apps voor thuis. Weet je wat, het IS de beste fitness app voor een thuis workout. Als je veel op je telefoon zit, zal je de vormgeving van deze app zeker kunnen waarderen. Het lijkt bijna alsof je muziek aan het luisteren bent in Spotify.

Sworkit is een app voor mensen die digitale begeleiding willen op het gebied van fitness met een persoonlijke touch. Je stelt simpelweg in wat voor soort training je wilt doen en hoe lang je dit wilt doen.

Door op 'Start' te drukken zal je op maat gemaakte trainingsschema afspelen. Je kan alles instellen van de duur van een oefening tot hoe lang je rust wilt nemen.


Geen zin om alles in te stellen? Dan kan je een standaard workout kiezen. Je kan kiezen uit cardio, yoga, stretchen, krachttraining en nog veel meer.

De gratis versie is heel goed en is inmiddels meer dan 18 miljoen keer gedownload. Genoeg reden om deze 'personal trainer' in huis te halen als je begeleiding wilt.